Jonagold

Hoe ziet een Jonagold eruit?

De Jonagold is een grote tot zeer grote appel met een felle oranjerode blos. Die blos zorgt - samen met de natuurlijke geelgroene achtergrond - voor een bijzonder aantrekkelijke kleurschakering.

Hoe smaakt een Jonagold?

Jonagold, een kruising tussen Golden Delicious en Jonathan, is één van onze beste appelrassen. Het vruchtvlees van de Jonagold heeft een lichtgele kleur, is stevig en zeer sappig met een aangename smaak. Door zijn gezonde dosis vitaminen en mineralen - onder meer calcium, kalium en ijzer - vormt Jonagold een smakelijke bijdrage tot een goede gezondheid. Hij is ideaal om te gebruiken als tafel- en dessertappel.

Hoe gebeurt de teelt van Jonagold?

De Jonagold appelbomen groeien in hun jeugd nogal sterk, later matig. Ze leveren vroeg regelmatige en zeer goede vruchten op. De pluk gebeurt in september en oktober. De Haspengouwse fruittelers gaan er prat op dat de teelt op een zeer milieubewuste manier gebeurt.

Wanneer is Jonagold beschikbaar?

sept.okt.nov.dec.jan.feb.maartaprilmeijunijuliaug.
            

Tips.

  • Bewaar appelen op een koele plek, bijvoorbeeld in het fruitvak van de koelkast. Zo blijven unieke kwaliteit en rijke smaak langer behouden.
  • Koop geen kist appelen voor een maand. Hoe langer u appelen bewaart, hoe minder sterk hun smaak wordt.
  • Kies een appel met een kleine diameter als handappel, een appel met een grote diameter als eetappel.